Este momentul anului in care obiectivele de sanatate ale tuturor persoanelor cresc. Indiferent care sunt obiectivele dvs. de sanatate sau de fitness, este momentul perfect pentru a lucra la ele.

Femeile de succes isi incep deja activitatea pentru a avea un corp extraordinar pentru petrecerile de iarna sau pentru a face mai multi bani luna urmatoare.

Cercetarile arata ca notarea obiectivelor pe hartie creste riscul de reusita. Acesta este motivul pentru care trebuie sa realizati propriul planificator pe un caiet dupa urmatoarea structura:

1. OBIECTIV SMART
Cunoasteti metoda SMART, nu? Obiectivele dvs. ar trebui sa fie specifice, masurabile, realizabile, realiste si in timp util.

Creati aceasta abordare pentru un obiectiv fitness pe termen lung care sa includa mici obiective pe termen scurt. La inceputul caietului, va veti nota greutatea pe care vreti sa o pierdeti si obiectivele pe termen scurt.

Nu le scrieti daca nu sunt realizabile. Este important sa va faceti timp sa va scrieti obiectivele si sa va ganditi la modalitati de a le realiza, astfel incat sa se potriveasca formulei SMART.

2. FITI REALISTA
Trebuie sa fiti realista cu propria persoana, singurul mod in care veti merge inainte este sa vedeti unde va aflati si sa notati greutatea asa cum este. Incepeti saptamana 1 cu masurarea corpul si a greutatii si notati in micul planificator.

Daca aveti o inregistrare scrisa, aveti mai multe sanse sa nu renuntati, motiv pentru care fiecare saptamana incepe si se termina cu informatii despre greutate si masurile corpului.
In timp, veti vedea schimbarile in scris, ceea ce va va motiva sa continuati si sa nu renuntati la obiectivele dvs.

3. LASATI FOTOGRAFIILE SA VORBEASCA
Fotografii de progres, fotografii de progres, fotografii de progres. Acesta este trucul castigator. Cu cat faceti mai multe, cu atat va veti simti mai bine. Increderea se va ridica la fiecare mica schimbare observata (chiar daca nimeni altcineva nu o poate vedea inca).

Fotografiile puteti sa le salvati in calculator cu titlul saptamana -1 , saptamana 2 etc. si in timp puteti sa le comparati cu usurinta si sa vedeti progresul facut.

4. NOTATI TOT CE MANCATI SI BETI
Poate fi dificil sa aveti o rutina, motiv pentru care este atat de important sa va completati asteptarile fata de propria persoana si sa creati o rutina. In fiecare zi, completati data si rutina zilnica. Este atat de important sa treceti in caiet tot ce ati mancat si ati baut.

5. REFLECTATI ASUPRA DRUMULUI
Singurul lucru care opreste motivatia de este sa fiti prea dura cu propria persoana. Cu totii o facem. Daca ne lipseste un antrenament din program sau am avut o zi in care am mancat nesanatos, vom fi atat de duri cu noi insine, incat pierdem motivatia si teama de a ne intoarce pe drumul alea.

Este atat de important sa fiti amabil cu dvs., sa va incurajati si sa reflectati asupra calatoriei de pana acum. La sfarsitul fiecarei saptamani, scrieti in caiet ce puteti sa imbunatatiti si ce a mers bine in saptamana respectiva si ce nu a fost ok si care sunt pasii de actiune pozitiva pe care trebuie sa ii faceti pentru a face saptamana urmatoare una mai buna.