Toata lumea vrea sa aiba parul stralucitor si sanatos. Parul care arata si este sanatos este o combinatie de multi factori, de la ceea ce aplicati pe parul dvs. in mod regulat, pana la ceea ce mancati zilnic. In aceasta postare vom parcurge pasii pentru o ingrijire corecta a parului chiar in propriul confort asa cum fac modelele de top pentru a avea mereu un par bogat si stralucitor.

Am nevoie de o rutina de ingrijire a parului?

Chiar si cei care sunt binecuvantati cu un par perfect, nu pot scapa de factorii externi care contribuie la parul lipsit de viata sau chiar la caderea parului, cum ar fi mediul, poluarea, stresul si chiar factori interni precum lipsa de nutrienti sau probleme hormonale.

Ingrijirea buna a parului iti va permite mai multe pauze intre nuante si, de fapt, iti va face parul sa creasca mai repede. Cine nu ar dori asta?

In plus, daca doriti sa vopsiti firele albe , parul este predispus la deteriorare. Daca nu acordati atentie la acest aspect, este posibil ca parul dvs. sa nu absoarba niciuna dintre culorile pe care le folositi, ceea ce inseamna ca veti pierde banii in zadar si, cel mai probabil,  acesta o sa devina extrem de fragil.

 

Cunoaste-ti parul

Mai mult decat orice, ingrijirea parului incepe prin a sti ce fel de par aveti. Cele mai multe sfaturi din acest ghid se aplica tuturor tipurilor de par, dar fiecare are nevoi speciale despre care vor discuta separat.

In termeni generali, exista 4 tipuri de par: drept, ondulat, cret si pufos. Fiecare tip de par este mai mult sau mai putin predispus la deteriorare. Cu cat este mai predispus tipul dvs  de par, cu atat ar trebui sa fiti mai atenta cu rutina de ingrijire a parului.

Parul drept: cel mai putin predispus la deteriorare. Este cel mai rezistent dintre toate, dar tinde sa fie destul de gras. Daca aveti acest tip de par, evitati sa aplicati ulei pe par. Concentrati-va pe sampoane care vizeaza parul „normal”.

Parul ondulat: tinde sa devina fizzy, ceea ce ingreuneaza stilizarea. Daca aveti parul ondulat, imbratisati buclele naturale pe care le face parul.

Parul cret: este foarte predispus la deteriorare si la capetele despartitoare enervante si este, in general, voluminos.

Parul Kinky: este extrem de frizzy, voluminos si cel mai predispus la deteriorarea fata de celelalte  tipuri de par.

Elementele de baza care trebuie retinute din aceasta sectiune sunt ca toate tipurile de par care nu sunt drepte necesita mai multa ingrijire.

Cum sa ai grija de podoaba capilara?

Parul necesita saptamanal o masca de par din ingrediente naturale precum: ou, iaurt, avocado, miere, otet de mere. Dar si masti din uleiuri precum: ulei de argan, de ricin, de masline, de portocale. Aceste ingrediente ofera protectie si ajuta la hranirea acestuia.

De fiecare data cand faceti baie pe cap, aveti grija ca la sfarsit sa aplicati un balsam sau o masca hranitoare. Aflati mai multe sfaturi din partea femeilor de pe acest site.