Din cand in cand se intampla ca un scriitor, un designer, un artist sau orice alta persoana sa fie lipsita de crativitate. Este ceva normal, dar atunci cand indoieli se strecoara, persoana este deodata incapabila sa functioneze. Acest tip de blocaj creativ, poate fi frustrant.

O parte a problemei cu urmarirea unui proiect creativ poate fi reprezentata de ganduri multiple, atat pozitive, cat si negative, care apar in jurul proiectului. Atentia concentrata este esentiala pentru creativitate, iar diferitele ganduri despre esec, succes si cat de dificila este sarcina, toate fac creativitatea mult mai greu de sustinut.

,,In orice meserie este nevoie de creativitate si orice om se confrunta cu blocaje de creativitate. De aceea, este important sa existe sesiuni de training, sedinte de relaxare, ore flexibile de munca, lucruri care sa ajute la dezvoltarea individului si implicit, a creativitatii. In studioul nostru se pune accent pe creativitate atat in munca de model, cat si in cea de trainer, recrutor, manager sau make-up artist.” a declarat Sebastian, Manager de studio online. Iata cateva strategii pentru momentele lipsite de creativitate:

  1. Faceti o lista

O lista poate descompune un proiect intr-un set de sarcini mai mici, mai specifice, ceea ce va ofera o paleta de optiuni din care sa alegeti ce sa faceti in functie de cum va simtiti in acea zi. De asemenea, impartind proiectul in pasi mici, va reamintiti ca proiectul nu sunteti voi. In schimb, este un lucru pe care il faceti. Uneori, o simpla amintire a acestui fapt poate fi linistitoare.

  1. Schimbati locul

Uneori asociem un anumit loc cu sentimente rele sau blocaje. Drept urmare, trecerea la o camera noua sau la o noua cafenea poate fi necesara pentru a incepe un proiect de succes.

  1. Schimbati abordarea

Ce se intampla daca, in loc sa luati in serios munca, ati trata-o ca pe un joc? Acest lucru ar putea arata diferit in functie de context, dar un studiu recent asupra cresterii creativitatii copiilor prin imbunatatirea starii lor de spirit ofera sugestii ca jocul si participarea la rasul simulat pot imbunatati creativitatea.

  1. Aplicati efortul minim posibil

Avand in vedere domeniul de activitate, care este cel mai mic lucru posibil pe care l-ati putea face? Este nevoie de scrierea unui e-mail? A picat internetul si nu va puteti conecta? Cand sunteti intr-adevar blocat, obiectivele mici ca acestea va tin in stransa legatura cu proiectul si va ajuta sa avansati.

  1. Lucrati pentru cea mai mica perioada posibila de timp

Ce s-ar intampla daca ati limita radical timpul pe care l-ati aloca unei sarcini? Uneori, proiectele creative mari par sa ceara ore de lucru interminabile. Dar daca ati lucra la proiect doar cinci minute in fiecare zi? In acest fel, nu va veti extenua si veti lucra cu placere.