Spre deosebire de atatea alte intrebari pe care le ai despre cariera ta, aceasta nu este la fel de usoara pentru Google. Vestea buna este ca nu esti singura; de fapt, foarte multe tinere de varsta ta se intreaba ce cariera li s-ar potrivi. Si din fericire, multe dintre ele sunt dispuse sa-si impartaseasca experientele. Daca ati pierdut din vedere pasii pe care trebuie sa ii urmati, cititi acest articol care va va oferi raspunsul la intrebarea “Eu ce fac cu viata mea?”:

  1. Socializeaza intens

Intalneste-te sau suna cel putin 50 de persoane. Pot fi prietenii, rude, prietenii prietenilor / referintele tale. Suna-i, programeaza-ti o intalnire, du-te sa-i vezi si sa interactionezi cu ei. Nu asteptati nimic, nu le cereti sa va gaseasca un loc de munca. Doar vorbeste si intalneste-te cu ei pentru o conversatie normala. Discutiile cu ceilalti te ajuta sa iti dai seama de unele lucruri.

Ce spun specialistii in HR:

“Vei fi surprins de cat poti invata doar ascultand alti oameni care vorbesc. Da, uneori s-ar putea sa nu inveti mult mai mult decat cat de prost a fost traficul in timpul zilei. Dar alteori, daca ascultati (si ascultati atent), veti obtine informatii despre motivatiile, sperantele, visurile si ambitiile oamenilor. Si cand acoperiti toate acestea, puteti afla cum au ajuns ceilalti unde sunt astazi – si daca acesta este un drum pe care doriti sa il parcurgeti.”

  1. Incepeti de undeva

Sugestia specialistilor este sa faci ceva. Chiar daca nu este un lucru corect, este totusi un pas inainte care iti poate oferi ocazia de a experimenta diverse lucruri noi. Puteti petrece mult timp facand teste si obtinand evaluari pentru ceea ce va poate fi potrivit; ideile suna intotdeauna bine pe hartie. Dar cuvintele nu se potrivesc cu experienta, deci sa experimentezi pentru a vedea daca un domeniu ti se pregateste sau nu este cea mai buna alegere.

Ce spun specialistii in HR:

“Indiferent de ceea ce vrei in general sa faci, nu <<doare>> niciodata sa incepi sa construiesti ceva. Chiar orice. Incepeti sa creati un portofoliu sau sa lansati un buletin informativ despre cariera. Exista atat de multe lucruri pe care le poti face pentru cariera ta – chiar daca nu stii acum ce vrei sa faci. Si, la fel ca sfaturile anterioare, actul de a incepe de undeva va ajuta sa clarificati aceasta necunoscuta pe care o aveti la acest moment.”

  1. Gaseste-ti inspiratia in personalitati din trecut

Inspira-te din reusitele oamenilor de succes. Specialistii iti recomanda sa citesti autobiografiile personalitatilor din trecut, mai precis ale celor care au activat intr-un domeniu ce tu crezi ca ti se potriveste.

Ce spun specialistii in HR:

“Indiferent ce faceti, probabil ca doriti sa aveti succes la asta. Deci, ce modalitate mai buna de a incepe stiti decat afland cum si-au atins ceilalti obiectivele? Retineti ca multi oameni de succes nu s-au nascut stiind ce au vrut sa faca.”